Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde makrelen recept
Gevulde makrelen recept

Gevulde makrelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de makreel schoon, verwijder de ingewanden maar laat de kop er aan zitten
bedruppel van binnen met 2 eetlepels van het citroensap.
Van binnen en van buiten inwrijven met zout en peper.
De vissen ten minste 30 minuten laten rusten (een paar uur in de koelkast zetten kan ook).
Maak de bosuitjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
De walnoten in stukjes breken of hakken.
De verse koriander wassen, drogen, de blaadjes afritsen en fijnsnijden.
Voor de vulling de halve granaatappel in stukken breken, de pitten er met de vingers uitpeuteren en meteen de zachte velletjes verwijderen.
De granaatappelpitten met de pijnboompitten en de rozijnen mengen en met zout, peper en de gemalen koriander kruiden.
De oven voorverwarmen op 200C (heteluchtoven niet voorwarmen, straks op 180C zetten).
De makrelen vullen met het granaatappelmengsel en naast elkaar in een ovenvaste schaal leggen.
Afdekken met aluminiumfolie (de glimmende kant naar onderen) en de schaal in het midden van de oven schuiven.
De vissen ongeveer 20 minuten laten garen, de folie verwijderen en ze nog circa 20 minuten langer stoven.
Bij hele vissen is het moeilijker vast te stellen of ze helemaal gaar zijn.
Doorgaans is op dat moment de vis al een beetje te gaar is.
Daarom: op het dikste deel van de vis met een mes voorzichtig een snee maken en de snee iets opensperren.
Ziet het er niet glazig meer uit, dan is de vis perfect en kan hij op tafel.
De bosuitjes, knoflook, walnoten en koriander mengen met het overgehouden citroensap en de olijfolie en op smaak brengen met sumak, zout en peper.
De schaal uit de oven nemen en er de koriander-notensaus over verdelen.
Meteen serveren.
Lekker met notenrijst met uien en wortelsalade met sinaasappel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde makrelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven