Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gravad lax recept
Gravad lax recept

Gravad lax


Ingrediënten


Bereidingswijze


De zalm in een even aantal filets verdelen. Deze hebben nu een vlees- en een huidkant. Peper, zout (lekker grof) en suiker mengen en hier de vleeskant mee insmeren. De helft van de filets op een stuk huishoudfolie leggen met de huidzijde onder. Twee bossen dille fijnsnijden en over de filets verdelen. De andere filets hierboven op leggen, deze keer met de huidzijde boven. Huishoudfolie om de vis heenvouwen. Nu is het de bedoeling dat de vis onder druk minimaal 24 uur in de koelkast gaat marineren. Je moet er dus een gewicht -van ongeveer anderhalve kilo opleggen. Je kan dit doen door de zalm tussen twee stoeptegels te leggen. Let wel goed op dat folie niet kapot gaat, i.v.m. de hygiene. Na (minimaal!) 24 uur pak je de zalm uit en schraap je de kruiden met de botte kant van een mes weg. De huid verwijderen en de gravad lax in zo dun mogelijke plakken snijden. Garneren met de rest van de dille, eet smakelijk!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gravad lax recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven