Gravad lax

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. De zalm in een even aantal filets verdelen.
  2. Deze hebben nu een vlees- en een huidkant.
  3. , zout (lekker grof) en mengen en hier de vleeskant mee insmeren.
  4. De helft van de filets op een stuk huishoudfolie leggen met de huidzijde onder.
  5. Twee bossen fijnsnijden en over de filets verdelen.
  6. De andere filets hierboven op leggen, deze keer met de huidzijde boven.
  7. Huishoudfolie om de vis heenvouwen.
  8. Nu is het de bedoeling dat de vis onder druk minimaal 24 uur in de koelkast gaat marineren.
  9. Je moet er dus een gewicht -van ongeveer anderhalve kilo opleggen.
  10. Je kan dit doen door de zalm tussen twee stoeptegels te leggen.
  11. Let wel goed op dat folie niet kapot gaat, i.v.m.
  12. de hygiene.
  13. Na (minimaal!) 24 uur pak je de zalm uit en schraap je de kruiden met de botte kant van een mes weg.
  14. De huid verwijderen en de gravad lax in zo dun mogelijke plakken snijden.
  15. Garneren met de rest van de , eet smakelijk!
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Gravad lax

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gravad lax
VariatieAantalGang
Zalm gemarineerd Gravad Lax1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
10 kcal
0%40 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gravad lax