Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ikan Kuah (makreel gestoofd in een zure bouillon) recept
Ikan Kuah (makreel gestoofd in een zure bouillon) recept

Ikan Kuah (makreel gestoofd in een zure bouillon)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de aubergines schoon en snijd deze in blokjes.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Schil de kunyit en laos en rasp deze fijn.
Kneus de serehstengel.
Maal de keremienoten in een vijzel.
Meng de asempasta met het water en roer het goed door.
Laat de aubergine even weken in water.
Maak de vis schoon en snijd het in dikke moten van ca. 3 cm.
Maal de ingredienten voor de boemboe fijn in de vijzel tot je een pasta hebt.
Verhit de olie en fruit de boemboe tot het geurig begint te ruiken.
Voeg het asemwater toe en breng het aan de kook.
Voeg zout en ve-tsin toe en laat het ca. 3 minuten sudderen.
Voeg de aubergines toe en laat het ca. 4 minuten meestoven.
Doe dan de vis erbij en laat de vis ca. 10 minuten hierin gaar worden.
Serveer het geheel met sambal trassi.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ikan kuah (makreel gestoofd in een zure bouillon) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven