Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ikan Smoor Djawa (pittig gekruide gebakken rode poon) recept
Ikan Smoor Djawa (pittig gekruide gebakken rode poon) recept

Ikan Smoor Djawa (pittig gekruide gebakken rode poon)


Ingrediënten


37

Bereidingswijze


Vis in blokjes van 5 x 4 cm snijden. 1 theelepel zout strooien en 1 eetlepel citroensap erover druppelen. 20 minuten laten intrekken.
Olie in wok of diepe koekenpan verhitten en vis in gedeelten in 2 minuten net gaar bakken.
Olie op 2 eetlepels na uit de wok schenken.
Ui en knoflook in olie goudbruin bakken.
Santen, ketjap, sambal en een kopje water toevoegen en aan de kook brengen.
Op zacht vuur 2 minuten laten koken.
Stukjes vis in saus leggen en alles nog 3.5 minuten verwarmen.
Met zout en citroensap op smaak brengen.
Vis met saus in schaal serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ikan smoor djawa (pittig gekruide gebakken rode poon) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ikan Smoor Djawa (pittig gekruide gebakken rode poon) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Nu al 2 keer klaargemaakt; heerlijk en makkelijk
    J. van der Stelr gaf dit recept op 31 januari 2014 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven