

Italiaanse dip
- Italie
- Vis en schaaldieren
- 4 personen
- 10 uur
- 10 uur
- rozetruitje
Ingrediënten
- olijfolie
- pesto (uit een potje naar smaak of verse bascilicumblaadjes)
- 2 uien
- 6 tomaten
- 4 teentjes knoflook
- 1 of 2 rode pepertjes
- 200 gram pecorino kaas
- 1 blikje ansjovis
- 1 zakje gemengde vis met garnalen, mosselen, en dergelijke
- 1 potje peterselie (optioneel)
- gedroogde italiaanse kruiden of wanneer je dat hebt
- thijm, orgegano vers
Bereidingswijze
Uien in olfijfolie fruiten.
Diepvriesvis ontdooien volgens de aanwijzing op verpakking.
Tomaten en knoflook toevoegen.
Wanneer er een tomatensaus ontstaat de ansjovis en de vis toevoegen.
5 minuten laten pruttelen.
Kaas toevoegen en de kruiden toevoegen. Je kan het uitvoeren met uitsluitend de bascilicum of pest of je kan met een combinatie werken van oregano, thijm en bascilicum.
Opdienen in een fonduepan of iets anders dat de saus warm houdt.
Serveren met brood.
Je hebt dan als het ware een fondue maar dan anders.
Serveer hem met een salade erbij en je hebt een complete zomerse feestmaaltijd.
Als wijn kan je een witte of rode wijn serveren.
Meer Recepten
- Zalm met Italiaanse Zeekraal4 porties
25 minuten
34533 - Pangasiusfilet met groenten in zoetzure saus4 porties
25 minuten
breemer - Zalmfilet op Italiaanse groentestamppot4 porties
20 minuten
toineke
Allergenen Informatie
Voor dit italiaanse dip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vis en schaaldieren
- Italiaanse dip