Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Klassieke gebakken schol met spek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels, was ze en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Pel en snipper de uien. Bak de spekblokjes in een grote droge pan uit. Voeg de ui toe en bak kort mee. Neem het spek-uimengsel uit de pan. Schenk de helft van het bakvet in een tweede pan.
Dep de vis droog. Bedruppel hem met het citroensap en bestrooi met zout en peper,
Wentel de vis in wat bloem en klop het teveel aan bloem eraf.
Verhit in elke pan 1 eetlepel boter. Bak in elke pan 1 schol op de witte zijde, in ca. 4 minuten. Draai voorzichtig om en bak 4 minuten verder. Voeg aan elke schol de helft van het spek-uimengsel toe en bak kort mee.
Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn.
Giet de aardappels af en laat kort uitdampen. Spatel er 2 eetlepels boter en de peterselie doorheen.

Draai voorzichtig om

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit klassieke gebakken schol met spek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven