Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Long kol bumbu merah (gestoofde tonijn in saus) recept
Long kol bumbu merah (gestoofde tonijn in saus) recept

Long kol bumbu merah (gestoofde tonijn in saus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pers de limoenen uit.
Kneus de serehstengel met de achterzijde van een mes.
Wrijf de tonijn in met zout en limoensap en laat het 60 minuten marineren.
Maak de rawits en lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Wijf de ingrediŽnten voor de boemboe in een vijzel tot een mooie kruidenpasta.
Fruit de kruidenpasta in wat hete olie tot het gaat geuren.
Voeg dan de sereh, water, petehbonen en daun salam toe en breng het geheel aan de kook.
Breng het geheel op smaak met zout en suiker.
Voeg de tonijn toe en stoof deze gaar.
Schep de maÔs door het gerecht en dien meteen op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit long kol bumbu merah (gestoofde tonijn in saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven