Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Makreel met paprikasaus recept
Makreel met paprikasaus recept

Makreel met paprikasaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten. Droog de paprika in een voorverwarmde oven op 200 °C.
De paprika's vervolgens met een vochtige doek afdekken en tien minuten laten rusten.
De velletjes van de paprika trekken en het vruchtvlees in stukjes snijden.
De boter in een steelpan verwarmen en de paprikastukjes hierin vijf minuten fruiten.
De room toevoegen enkele minuten laten koken en de saus met de staafmixer pureren.
De saus met citroensap, peper en zout op smaak brengen.
Eventueel koel wegzetten tot gebruik.
Maak de makreel vrij van kop en graat.
Zorg ervoor dat de vis in zo groot mogelijke stukken blijft.
De bouillon tegen de kook aan laten komen en de makreelfilets hierin in 4.5 minuten gaar pocheren.
De makreelfilets met de (eventueel opgewarmde) paprikasaus serveren.

Lekker met gekookte rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit makreel met paprikasaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven