Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mosselen Mouclade recept
Mosselen Mouclade recept

Mosselen Mouclade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was en kuis de mosselen. Snipper de sjalot en de look heel fijn. Smelt de boter en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de tijm en peterselie aan toe. Giet er de wijn bij en breng aan de kook. Doe er de gewassen mosselen in en kruid met molenpeper. Deksel op de pot en laat ze, onder af en toe opschudden, garen tot de schelpen open zijn. Neem de mosselen uit de pot, verwijder telkens n van de schelpen en leg de volle schelp in een vuurvaste schotel. Laat het mosselnat de helft inkoken en zeef door de tamine. Meng ondertussen in een kommetje de room met de eierdooier en het kerriepoeder. Giet het mengsel bij het ingekookte mosselnat en laat nog 2 minuten indikken op zacht vuur. Overgiet de mosselen met de roomsaus en zet even in een hete oven of onder de grill om wat te laten gratineren. Dien op met stokbrood, roomboter en de rest Muscadet.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mosselen mouclade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven