Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Normandische Zalm kroketjes recept
Normandische Zalm kroketjes recept

Normandische Zalm kroketjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


1. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en pureer ze in een flinke schaal.
Voeg zalm, (lente)ui/bieslook, peterselie, citroenrasp, sap, azijn, ei en peper toe en meng heel goed door!

2. Verdeel het mengsel in 16 gelijke stukken. Rol van elk deel een ongeveer 7 cm lange "worst".

3. Meng bloem en peper door elkaar op bv een stuk bakpapier.
Rol de kroketten erdoor, haal ze voorzichtig door de 2 losgeklopte eieren en vervolgens doot het paneermeel/broodkruim.
Klop voorzichtig het overtollige broodkruim eraf en zet de kroketten minimaal 3 uur in de koelkast! (Invriezen kan natuurlijk ook, maar om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken kun je ze beter toch even in de koelkast laten "opstijven").

4. Verhit de ( frituur)olie in een duepe zware pan of in een friteusse.
Frituur de kroketten met een paar tegelijk in ca. 5 minuten op matig vuur tot de kroketten goudbruin zijn.
Haal ze voorzichtig uit de frituur en leg ze op keukenpapier om overtollig vet te absorberen. Herhaal dit met de overige kroketten!

Eet Smakelijk!!!

Genoeg voor 16 voorgerechtjes, ca 8 keer lunch op een lekker broodje naar keus met bv een lekkere salade, als tussendoortje en zelf als hoofdgerecht met een salade en evt frietjes, gebakken aardappeltjes, gefrituurde aardappel-bolletjes, rösti, enz.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit normandische zalm kroketjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven