Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Op de huid gebakken zeebaars met hete bliksem recept
Op de huid gebakken zeebaars met hete bliksem recept

Op de huid gebakken zeebaars met hete bliksem


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de aardappels in een laagje koud water met wat zout aan de kook.
Kook ze op een matig hoog vuur, met een deksel op de pan, in ca. 20 minuten gaar en laat ze droogstomen.
Pel en snipper intussen de ui.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes van 5 cm.
Verhit de 50 gr. boter in een koekenpan en bak hierin de ui in ca. 3 minuten.
Voeg de appelstukjes toe en bak deze 2 minuten mee.
Verwarm de room.
Neem de aardappels en voeg de gebakken ui en appel toe en stamp ze fijn met de pureestamper.
Klop er de warme room door tot de puree de gewenste dikte heeft.
Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat kaneelpoeder.
Verhit de rest van de boter en de olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes balkenbrij aan beide zijden krokant.
Bestrooi de visfilet met wat zout en wentel ze door de bloem.
Verhit de geklaarde boter in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide kanten in ca. 4 minuten goudbruin (de velkant eerst).
Kook de aceto en de appelstroop in een steelpannetje op een laag vuur in, tot een dikke stroop.
Breng met een schone kwast een laagje stroop aan op de borden, leg de zeebaarsfilet op de stroop, verdeel de hete bliksem over de borden en steek er de balkenbrijdriehoekjes in.
Snijd de ganzenlever in zeer dunne plakjes (krullen) en bestrooi ze met wat fijn zeezout en witte versgemalen peper.
Leg de ganzenleverkrullen zo laat mogelijk om de filets.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit op de huid gebakken zeebaars met hete bliksem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven