Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ragoût de Moules aux Champignons recept
Ragoût de Moules aux Champignons recept

Ragoût de Moules aux Champignons


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de mosselen schoon en kook ze op groot vuur met aanhangend water totdat ze open zijn. Haal ze uit de pan en verwijder de schelpen. Haal ook de baarden van de mosselen weg. Droog de mosselen, wentel ze door de bloem en bak ze in wat boter. Bak eveneens de champignons in deze boter, nadat de mosselen er uit zijn. Maak een witte roux van 30 gram boter en 30 gram bloem. Zeef het mosselvocht en voeg bij de roux gelijke hoeveelheden mosselvocht en melk, zodat er een dikke saus ontstaat. Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout. Laat ze 15 minuten zachtjes koken. Maak een liaison van eidooiers en room en bind hiermee, van het vuur af, de saus. Voeg nog wat citroensap toe. Werk mosselen en champignons door deze saus zonder al te veel roeren. Schenk de compositie in kleine met boter bestreken bakjes, geef er wat geraspte kaas over en laat er onder de grill een mooi korstje op komen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ragoût de moules aux champignons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven