Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Scampi Diabolique recept
Scampi Diabolique recept

Scampi Diabolique


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Pel de scampi en verwijder zorgvuldig het darmkanaaltje.
Pel de ui, de look en snipper in fijne stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie en fruit de brokjes ui met de look in de hete olie tot ze glazig zijn.
Roer er het paprikapoeder en chilipeper door.
Voeg de tomatenpuree toe en roer zodat alle smaken zich vermengen.
Schenk de cognac erbij en laat de alcohol al roerend verdampen.
Giet nu de kreeftensoep en de room in de pan en laat de saus al roerend inkoken.
Laat de saus pruttelen op een heel zacht vuurtje tot ze een romige dikte heeft.
Snij intussen de tomaten in partjes, schil ze met een scherp mes en snij het vruchtvlees in fijne blokjes.
Hak de verse peterselie fijn, meng met de blokjes tomaat en hou deze garnituur apart.
Zet een ruime braadpan op een hoog vuur.
Voeg meteen een klontje boter toe samen met een scheutje olijfolie.
Kruid intussen de scampi met de molenpeper.
Bak de scampi kort en krachtig in een hete braadpan aan elke kant één minuut.
Bestrooi royaal met de peterselie en laat nog 30 sec sudderen.
Roer de stukjes tomaat door de warme saus en laat ook 30 sec sudderen.
Presenteer de vers gebakken scampi op het bord en overgiet met een flinke schep van de duivelse saus.

Serveer met sneetjes stokbrood en echte boter.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit scampi diabolique recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven