Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Scampi's Teriyaki - gemarineerde scampi's recept
Scampi's Teriyaki - gemarineerde scampi's recept

Scampi's Teriyaki - gemarineerde scampi's


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Meng voor de marinade al de ingrediŽnten door mekaar met een klopper. Laat deze even staan. Pel de grote garnalen maar laat het staartje er aan. Snijd de garnaal langs de onderkant even in en verwijder het darmkanaal. Doe de garnalen in een plastieken kom en giet er de marinade over, laat afgedekt 30 minuten staan. Rijg een garnaal of 5 aan de stokjes. Zet de grill aan en leg de scampi's op een bakplaat van de oven en laat ongeveer aan beide kanten 5 minuten grillen. Bestrijk regelmatig met de marinade aan beide kanten. Lekker met loempia saus of currysaus (Deze scampi's bak ik onder de grill (grill is eigenlijk niet het juiste woord, maar soit!), maar ze zijn nog lekkerder gegrild op de barbecue. Eerlijk gezegd was het vandaag niet echt weer om te barbecueŽn). Recept currysaus: Stoof de appel en de ajuin aan in de boter, bestrooi dit mengsel met de bloem en currypoeder. Laat even drogen op een zacht vuur, giet er het water over. Doe het blokje bouillon erbij en laat dit al roerend aan de kook komen. Laat een 5 tal minuten doorpruttelen (roer af en toe!). Giet het mengsel door een zeef en proef. Indien te weinig curry kan je altijd nog wat toevoegen (roer het er dan nog wel even goed door). Tip 1! Je kan beginnen met een half blokje kippenbouillon, dan kan je op het einde nog altijd wat toevoegen, laat de saus dan al roerend nog even opkoken. Tip 2! Wil je een zachte curry saus, voeg dan een scheutje room toe naar smaak

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit scampi's teriyaki - gemarineerde scampi's recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven