Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schelvisfilet met botersaus recept
Schelvisfilet met botersaus recept

Schelvisfilet met botersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwijder de steeltjes van de spinazie. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Snijd de boter in blokjes. Doe de sjalotjes, wijn en 5 eetlepels azijn in een sauspan en kook het 10 minuten zachtjes tot de vloeistof in geslonken tot 1 eetlepel. Zeef het mengsel in een andere pan en zet het apart. Leg de schelvisfilets met het vel naar beneden in een grote pan en schenk er zo veel koud water over tot de vis onder staat. Schenk de rest van de azijn erbij. Breng de vis langzaam aan de kook, leg een deksel op de pan en zet de pan apart. Was de spinazie en doe het in een grote pan. Kook de spinazie 5 minuten tot ze is geslonken. Druk het vocht er uit en breng het op smaak met zout. Verwarm het ingedikte wijnvocht en klop de boter er beetje bij beetje door tot een romige saus. Voeg de bieslook toe en breng de saus op smaak met zout. Laat de schelvisfilets goed uitlekken en leg ze op 4 borden. Schep de spinazie er naast. Schenk de botersaus over de vis.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit schelvisfilet met botersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven