Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Scholrolletjes met dillesaus recept
Scholrolletjes met dillesaus recept

Scholrolletjes met dillesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges af, schil ze en halveer ze. Leg de schillen en stukjes van de asperges in een aspergepan, schenk er 1/2 liter kokend water op en laat het 10 minuten trekken. Zeef de aspergebouillon en vang het vocht op. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een evenschaal in met boter. Leg de aspergestukken in een pan en schenk de aspergebouillon erop. Kook de asperges 5 minuten voor. Leg de scholfilets met de ruwe kant naar boven op een plank en bestrooi ze met zout en een deel van de dille. Halveer de zalmplakken diagonaal en leg op elke scholfilets een plakje zalm. Haal de asperges uit het kookvocht en bewaar het vocht. Leg op elke scholfilet 3 aspergestukjes en rol ze op. Steek ze vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes in de ovenschaal. Verwarm 1 deciliter kookvocht en los het bouillontablet erin op. Voeg de creme fraiche, mosterd en sherry toe. Schenk de saus over de scholrolletjes. Verwarm de rolletjes 1 5 minuten in het midden van de oven. Verdeel de scholrolletjes over 4 borden. Breng de saus op smaak met de rest van de dille. Schep de saus ove rde rolletjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit scholrolletjes met dillesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven