Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sint-Jacobs oesters met schorseneren en peterselie coulis recept
Sint-Jacobs oesters met schorseneren en peterselie coulis recept

Sint-Jacobs oesters met schorseneren en peterselie coulis


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de schorseneren. Schil ze met een dunschiller en houd er een deel opzij. We frituren ze als garnituur. Snijd de schorseneren in schuine stukjes van 1 2 cm en kook ze gaar in wat melk en water. Maak een bechamelsaus met het kookvocht en wat room. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Pers er het sap van een halve citroen bij. Kook de aardappelen beet gaar. Snijd in schijven en leg ze dakpans op een ovenschotel, bestrijk met hoeveboter, laat kleuren en verder garen. Dep de oesters droog en lardeer ze met de ham. Bak ze kort aan in de boter. Neem uit de pan en houd warm. Blus de pan met de kalfsfond en een weinig porto. Laat inkoken tot een gladde saus. Was de peterselie, hak fijn met de keukenrobot en werk er olijfolie onder. Kruiden peper en zout. Bordschikking: Leg 3 hoopjes schorseneren aan de zijkant. Op elk hoopje een oester. Voor de oesters de aardappelen,een streepje coulis van peterselie en saus. Versier de oesters met de frituurde slierten schorseneren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit sint-jacobs oesters met schorseneren en peterselie coulis recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven