Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spaans gebakken gamba's met knoflook en uien recept
Spaans gebakken gamba's met knoflook en uien recept

Spaans gebakken gamba's met knoflook en uien


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de gamba's en dep ze droog.
Pel de tenen knoflook en snij deze in zeer dunne plakjes.
Pel de uien en snij deze in dunne ringen.
Verhit de helft van de olie en bak de knoflook heel licht bruin.
Schep ze uit de pan en laten uitlekken op keukenpapier.
Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze al omscheppend 4 minuten op een hoog vuur, en schep ze dan uit de pan.
Verhit nu de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba's ook weer alomscheppend gedurende 3- 4 minuten gaar. Voeg de sherry, citroensap de knoflook en de uien toe.
Voeg zout en peper naar smaak toe. (Liever meer peper dan zout).
Laat alles nog even goed doorwarmen en strooi als laatste de peterselie erover.

Serveersuggesties

Serveer de gamba's met knoflooksaus, stokbrood of een ciabata.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spaans gebakken gamba's met knoflook en uien recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven