Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Spinazie-zalmlasagne


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 175 graden celsius. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Bak ze kort in 1 eetlepel hete boter. Voeg de spinazie toe en laat ca. 10 minuten stomen op laag vuur. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk hem uit.
Rasp de kaas. Bak de bloem kort in 3 eetlepels hete boter. Giet de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat ca. 5 minuten koken op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Voeg 2/3 van de kaas toe.
Snijd de zalm in repen. Breng op smaak met zout en de limoensap.
Vet de ovenschaal in (16 x 24 cm, inhoud ca. 2 liter).
Verdeel wat sus over de bodem en leg er 3 lasagnevellen op. Verdeel
er de helft van de spinazie en de helft van de zalm overheen.
Giet dan 1/2 van de saus er overheen en leg er 3 lasagnevellen op.
Herhaal deze lagen met de rest van de ingrediŽnten. Sluit af met de rest van de saus en de overgebleven kaas.
Bak ca. 40 minten in de oven goudbruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spinazie-zalmlasagne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven