Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Terrine van gestoomde makreel en zeekraal recept
Terrine van gestoomde makreel en zeekraal recept

Terrine van gestoomde makreel en zeekraal


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de spinazie. Breng een pan lichtgezouten water aan de kook, houd steeds een paar spinazieblaadjes aan de steeltjes vast en houd ze ca 20 seconden in het kokende water zodat ze netaan zacht zijn. Dep de blaadjes droog met keukenpapier en breek de steeltjes eraf.
Was de zeekraal en verwijder de worteltjes. Blancheer de zeekraal 2 minuten in het kookwater van de spinazie, laat ze uitlekken, spoel ze koud en laat ze wederom uitlekken. Hak de zeekraal in kleine stukjes. Was het halve pepertje, snijd het in ragfijne reepjes en verwijder daarbij de evt nog aanwezige zaadjes.
Bekleed een kleine cake-, of terrinevorm (inh. 1 ltr) met plastic folie en druk driekwart van de spinazieblaadjes stevig tegen de kant. Laat een stukje van de blaadjes over de rand hangen. Maak de makreel schoon, verwijder heel zorgvuldig alle graten en doe de stukken makreel in een keukenmachine, samen met de roomboter, roomkaas, eidooiers, citroenschil, citroensap, Pernod en Vermouth en maal alles zo glad mogelijk. Breng de massa op smaak met zout en peper en spatel er de zeekraal, pepertje en foreleitjes door. Schep de massa in de vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Vouw de overhangende stukjes spinazie over de makreelmassa en dek ook de bovenkant netjes af met de rest van de spinazieblaadjes. Dek het geheel af met plastic folie en zet de vorm minstens 6 uur in de koelkast.
Stort de terrine op een mooie schaal en verwijder het folie.
Serveer de terrine in z'n geheel bij een koud buffet of in plakken als voorgerecht.

Serveersuggesties

Een restje smaakt overheerlijk op brood of een toastje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit terrine van gestoomde makreel en zeekraal recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven