Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tong met bramensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. Venkelgroen achter houden. Venkel in repen snijden. Venkel, soepgroenten, peperkorrels, zout, 1/4 liter wijn en 1/4 liter water in pan doen. Met deksel op de pan 20 minuten koken.
Citroen wassen. Boven kommetje halve citroen raspen. De citroen uitpersen. In zeef bramen afspoelen. In pan doen (geen aluminum) 3/4 deel van de bramen, citroenrasp en 1/2 eetlepel sap, mosterd en port. Met deksel op de pan 5 minuten koken. Vis schoonmaken. Inwrijven met zout en besprenkelen met 1,5 eetlepel citroensap. Filets dubbelklappen en 5 minuten laten intrekken.
Boven wijde pan de bouillon zeven en dan tot de kook aanbrengen. Vis er in leggen (niet op elkaar). Met deksel op de pan vis in 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden ( pocheren). Borden verwarmen.
Boven pan het bramenmengsel door plastic zeef wrijven. Opnieuw verwarmen. Creme fraiche erdoor roeren. Op smaak brengen met citroensap en suiker. Bramensaus in warme borden schenken en met schuimspaan vis even laten uitlekken en in saus leggen. Garneren met venkelgroen en de rest van de bramen.

Serveersuggesties

Wanneer je diepvries bramen gebruikt de bramen goed afspoelen omdat ze gesuikerd zijn. Anders wordt de saus te zoet.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tong met bramensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven