Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Vis met kerrie, room, wortel en prei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de scholfilets eventueel ontdooien. Besprenkel ze met citroensap en strooi er zout en peper over.
Kook de wortel in ruim kokend water in 3.5 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes 2.5 minuten.
Vet een lage ovenschaal in en leg er 4 scholfilets in.
Verdeel ¾ van de wortel en prei over de filets en strooi er wat zout en peper over. Leg de andere scholfilets precies op de andere filets, zodat een soort sandwiches ontstaan.
Verdeel de rest van de wortel en prei erover. Bak de kerriepoeder zachtjes in het bakvet van de prei tot het gaat geuren en roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met zout. Schenk de kerrieroom over de vis.
De gehakte koriander of peterselie dient u, voordat het gerecht in de oven gaat, over het gerecht te strooien. Schuif de schaal in de oven en laat de scholfilets in 22.5 minuten gaar worden.

Serveersuggesties

Serveer met een salade van Chinese kool. Chinese koolsalade: snijd een halve Chinese kool in dunne reepjes en meng ze met partjes sinaasappel en een dressing van sinaasappelsap, mosterd en olijfolie. Strooi er cashewnoten over. Wijn: Serveer bij dit gerecht een Pinot Gris uit de Alsace. Dit druivenras vormt een goede combinatie met aziatische gerechten en smaakt lekker bij de kerrie die in dit recept is verwerkt. Wijnadvies: Pinot Gris d’Alsace

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vis met kerrie, room, wortel en prei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven