Visgratin met prei en paprika

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Halveer de 's en verwijder de zaadlijsten.
  2. Was de 's en snijd ze in repen.
    Maak de schoon en snijd ze in ringen.
    Verhit 2-3 eetlepels in een pan en bak er de en de prei ca. 10 minuten in.
  3. Breng op smaak met en en neem uit de pan
    Schil intussen de en was ze.
  4. Verhit 2 eetlepels in een pan en fruit er 2 eetlepels in, voeg de ,200 ml water, de en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  5. Kook al roerend ca. 5 minuten op laag vuur.
  6. Roer de erdoorheen.
    Breng de saus op smaak met , en een beetje .
    Dep de zalm en de witvis droog en snijd ze beide in 4 stukken.
  7. Breng op smaak met viskruiden en wentel in een beetje .
  8. Verhit 1-2 eetlepels in een grote pan.
  9. Bak er de vis portiegewijs aan beide zijden 1-2 minuten in.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Kook de afgedekt ca. 20 minuten.
  10. Verdeel de prei en de over 4 ingevette ovenschaaltjes.
  11. Beleg elk met 1 stuk zalm en i stuk witvis (of doe alles in een grote ovenschaal).
  12. Schenk de mosterdsaus er gelijkmatig overheen.
  13. Bak ca. 15 minuten in de oven.
    as de peterselie en de bieslook en houd enkele sprietjes apart voor garnering.
    Hak de overige kruiden fijn.
  14. Giet de af en bestrooi met de peterselie.
    Neem de gratins uit de oven.
  15. Bestrooi met de bieslook en serveer
    geef de peterselie er apart bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
619 kcal
30%2476 kcal
Vetten
29 g.
42%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Visgratin met prei en paprika