Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalm in romige mosterdsaus recept
Zalm in romige mosterdsaus recept

Zalm in romige mosterdsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zalm graatvrij maken. Sjalotjes in eetlepel boter zachtjes fruiten, wijn / pernod toevoegen. In laten koken tot 2 eetlepels. Slagroom toevoegen en aan de kook brengen tot licht gebonden saus ontstaat. Met mosterd, zout en peper opsmaak brengen. In geclarificeerde *) boter de ingezouten en gepeperde zalm bakken (3 min. aan beide kanten). Saus (warm) over zes warme borden verdelen en zalm daarop plaatsen. Garneren met tomaat, limoen, dille . *) boter langzaam smelten en het wit van de gele boterolie scheiden. Variatie: Voor de saus 3 gele paprika's met een dunschiller schillen. Vruchtvlees (in blokjes gesneden) in 20 gr boter bakkken zonder dat het bruin wordt. Na 10 min. 2 deciliter bouillon toevoegen. Dan 2,5 deciliter room of creme fraiche erdoor roeren. Pureren met keukenmachine. Op smaak brengen met zout en peper.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zalm in romige mosterdsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven