Kabeljauw met mosterdsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een pan, roer de er met een garde doorheen en laat 1 min bakken (blijf roeren)
    Voeg de bouillon en (karne) toe en laat het, nog steeds roerend, aan de kook komen.
    Kook op het kleinste pitje op de laagste stand 10 min door-blijf regelmatig roeren.
    Doe de bij de saus, roer goed door maar laat niet meer koken.
    Breng op smaak met peper en .

    Spoel de vis koud af.
  2. Breng 1 liter water met het aan de kook.
    (Gebruik een brede pan met deksel.)
    Leg de stukken vis erin en laat 1 minuut koken zonder deksel.
    Doe het deksel op de pan, haal hem van het vuur en laat
    10 minuten staan.
    Haal de vis met een schuimspaan uit het kooknat en leg de stukken samen met de saus en kruiden op de borden.
  3. Snipper er wat of peterselie overheen.
25
25
25

Variaties op Kabeljauw met mosterdsaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kabeljauw met mosterdsaus
VariatieAantalGang
Kabeljauw met mosterdsaus2Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en melk
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • melk en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • kabeljauwfilets is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Kabeljauw met mosterdsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

De printversie is veel te groot en vergt 2 bladzijden. Zonde van de inkt. Dit kleine receptje kan makkelijk op 1 bladzijde. Geldt trouwens voor meerdere recepten.
Johanna 5 december 2015
150 gr. zout is dat niet een drukfout? Chris
Chris 2 december 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
45 kcal
2%180 kcal
Vetten
2 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kabeljauw met mosterdsaus