Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zalm met romige komkommer


Ingrediënten


Bereidingswijze


Boen de aardappels schoon en kook ze in ongeveer 15 minuten beetgaar. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer de aardappels en bak ze in 2 eetlepels olijfolie in 15 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
Schil intussen de komkommers, snijd ze in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommerkwarten in stukken. Pel en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit er de ui en de komkommer in. Voeg 125 ml water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook. Laat ca. 3 minuten afgedekt garen. Was de dille en hak hem fijn. Roer de crème fraîche door de komkommer. Breng op smaak met de mierikswortelpasta, zout en peper. Roer de dille erdoorheen en houd warm.
Dep de zalmfilet droog en snijd ze in 4 gelijke stukken. Breng op smaak met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak er de zalm in ca. 3 minuten per zijde goudbruin. Serveer met de aardappels en komkommer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalm met romige komkommer recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven