Zalmfilet in bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

4 zalmfilets van 125 gram (alternatief: roodbaars, kabeljauw)

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  3. Rol 4 plakjes deeg wat uit, zodat ze rondom een centimeter groter worden.
  4. Snijd de in blokjes en de in ringetjes.
  5. Boen de schoon en rasp er 1 eetlepel gele schil af.
  6. Pers de uit.
  7. Roer de uitjes, de en de geraspte citroenschil door de crème fraîche en voeg en naar smaak toe.
  8. Leg de niet uitgerolde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het crème fraîchemengsel erover uit.
  9. Laat een centimeter langs de rand vrij.
  10. Wrijf de in met citroensap, en en leg ze op de crème fraîche.
  11. Dek ze af met de grotere plakjes bladerdeeg.
  12. Maak de randen vochtig met wat water en druk ze goed dicht.
  13. Bak de pakketjes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
25
25
25

Variaties op Zalmfilet in bladerdeeg

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zalmfilet in bladerdeeg
VariatieAantalGang
Zalmfilet in bladerdeeg1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
15 kcal
0%60 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmfilet in bladerdeeg