Zalmfilet in bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Laat het deeg ontdooien.
  2. Was de kruiden en hak ze fijn, verwijder de broodkorsten en verkruimel de .
  3. Dep eventueel de zalm droog en bedruppel hem met .
  4. Leg de plakjes met de randen over elkaar en druk de randen goed op elkaar.
  5. Rol het deeg uit tot een rechthoek (ca. 28 x 36 cm).
  6. Verdeel het broodkruim in de lengte over ca. 1/3 van het deegoppervlak.
  7. Bestrooi de zalm met en en leg hem op het broodkruim.
  8. Bestrooi de vis met de verse kruiden.
  9. Vouw het deeg dicht en druk de randen goed aan.
  10. Snijd het overtollige deeg eraf en snijd het zalmpakket in ca. 8 stukken.
  11. Kluts het met 2 eetlepels water en bestrijk hiermee het deeg.
  12. versier eventueel de bovenkant met overgebleven deeg.
  13. Prik in elk zalmpakketje 3 gaatjes.
  14. Leg de gevulde pakketjes op een met bakpapier bekleed bakblik bak ze 40-45 minuten op de onderste richel van een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  15. Pel en snipper de , fruit ze in de , roer de en de erdoor en breng de saus zachtjes aan de kook.
  16. Laat hem ca. 5 minuten zachtjes koken.
  17. Bind de saus met de en breng de saus op smaak met en .
  18. Serveer de zalmpakketjes en de saus met broccoli en rijst.
25
25
25

Variaties op Zalmfilet in bladerdeeg

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zalmfilet in bladerdeeg
VariatieAantalGang
Zalmfilet in bladerdeeg1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eigeel
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
847 kcal
42%3388 kcal
Vetten
48 g.
69%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
75 g.
29%300 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmfilet in bladerdeeg