Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmpastei recept
Zalmpastei recept

Zalmpastei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de boter of margarine in een hapjespan. Voeg de bloem, knoflook en peper/zout toe en verwarm dit al roerend enkele minuten tot een roux. Voeg nu van het vuur de melk drupsgewijs toe, zet de pan weer op een laag vuur en blijf roeren tot de saus verdikt. Voeg nu de room, wijn/whisky, zalm en soepgroenten toe. Laat het geheel 2 minuten zachtjes doorkoken met gesloten deksel, roer het nogmaals door en laat het afkoelen in een ovenschaal van circa 15 bij 25 cm. Bedek de schaal met de (ontdooide) bladerdeegvellen (eventueel opvrolijken met uit bladerdeeg gesneden figuren) Inkwasten met geklopt ei en met de oven bakken conform de aanwijzingen op de bladerdeegverpakking. (in de meeste gevallen 30 minuten 200 graden of 180 graden bij hete luchtoven)

Allergenen Informatie

Voor dit zalmpastei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven