Zalmpastei
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Zalmpastei2 recepten
- Bereiden
- Kookboek van edje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Hapjespan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Smelt de in een hapjespan.
- Voeg de , en peper/ toe en verwarm dit al roerend enkele minuten tot een roux.
- Voeg nu van het vuur de drupsgewijs toe, zet de pan weer op een laag vuur en blijf roeren tot de saus verdikt.
- Voeg nu de room, wijn/, zalm en soepgroenten toe.
- Laat het geheel 2 minuten zachtjes doorkoken met gesloten deksel, roer het nogmaals door en laat het afkoelen in een ovenschaal van circa 15 bij 25 cm.
- Bedek de schaal met de (ontdooide) bladerdeegvellen (eventueel opvrolijken met uit gesneden figuren) Inkwasten met geklopt en met de oven bakken conform de aanwijzingen op de bladerdeegverpakking. (in de meeste gevallen 30 minuten 200 graden of 180 graden bij hete luchtoven)
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zalmpastei41u
Variaties op Zalmpastei
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zalmpasteitjes | 1 | Voorgerechten |
Zalmpastei | 1 | Vis en schaaldieren |
Zalmpastei met mierikswortelcrème voor buffet | 1 | Speciale gelegenheden |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- bloem en bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter of margarine en bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine en bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in whisky
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- boter of margarine kan sporen bevatten van vis en Allergie in zalmfilet
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 626 kcal | 31% | 2504 kcal |
Vetten | 53 g. | 76% | 212 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 47 g. | 18% | 188 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |