Zalmpastei
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Kook de hard in circa 6 minuten.
Spoel ze koud, pel ze en hak ze in kleine stukjes.
Bak de circa 5 minuten in de .
Voeg , en toe en stoof de nog 5-10 minuten op hoog vuur tot het vocht is verdampt.
Laat de iets afkoelen en in een zeef uitlekken.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 20 x 40 cm.
Verdeel twee derde deel van de over de helft van het deeg.
Bestrooi de zalm met en en leg hem op de .
Verdeel hier de over en dek af met de rest van de .
Vouw het deeg over de vulling dicht.
Druk de deegranden goed op elkaar.
Garneer de pastei met de rest van het deeg, plak de garnering met wat water op de pastei.
Bestrijk de pastei met en bak hem op een met bakpapier beklede bakplaat 30-40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.
Serveer de pastei met bieslook en room.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zalmpastei445m
Variaties op Zalmpastei
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zalmpasteitjes | 1 | Voorgerechten |
Zalmpastei | 1 | Vis en schaaldieren |
Zalmpastei met mierikswortelcrème voor buffet | 1 | Speciale gelegenheden |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 382 kcal | 19% | 1528 kcal |
Vetten | 37 g. | 54% | 148 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |