Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zarzuela recept
Zarzuela recept

Zarzuela


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding: Doe de saffraan samen met de amandelen in een vuurvaste kom met de 4 eetlepels kokend water en laat rusten. Verwarm de olijfolie op middelmatig vuur en zet het daarna terug lager. Doe de ui erbij en laat bruinen. Doe dan bovenop de ui, de tijm, de laurier, de groene peper, de knoflook en de paprika en laat staan tot dat de peper, paprika en ui gaar zijn. Voeg dan de peper, de tomatenblokjes en het paprikapoeder toe. Voeg de visbouillon toe, het saffraanwater met de amandelen en onder regelmatig roeren, wachten tot het kookt. Zet het vuur dan lager wacht tot de saus dikker wordt. Ondertussen maak je de kleine en grote mosselen proper Doe de vis er nu bij en roer heel voorzichtig zodat hij niet stuk gaat. Voeg de gamba’s en de mosselen toe. Zet het vuur heel laag, doe er een deksel op en laat verder staan tot de mosselen open zijn. Verwijder daarna de dicht gebleven mosselen. Dien op met brood.

Serveersuggesties

Indien je wenst, kan je een scheutje wijn toevoegen.

Allergenen Informatie

Voor dit zarzuela recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven