Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zeetong (stoven op omas manier)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snij deze in stukjes.
Maak de selderiestengel en peterseliestengel schoon en snij deze in stukjes.
Maak de bieslook schoon en hak deze zeer fijn.
Pers de citroen uit.
Spoel de mosselen onder koud stromend water.
Verhit een klontje boter in een kookpot en laat hierin de ui en selder fruiten.
Voeg de gewassen mosselen, tijm, laurier, peterselie en witte wijn toe.
Goed kruiden met peper.
Doe het deksel op de pot en zet op een stevig vuur.
Gaar de mosselen tot ze open zijn (maximum 3 4 minuten), schud de mosselen af en toe om.
Laat ze wat afkoelen en haal ze uit hun schelp.
Zeef het kookvocht van de mosselen met een zeer fijne zeef.
Spoel de visfilets en dep ze goed droog met keukenpapier.
Leg ze naast elkaar in een grote, ondiepe ovenschaal.
Kruid ze met peper en zout.
Schenk er het gezeefde mosselkookvocht bij.
Leng vocht verder aan met warme visfond tot de tongfilets half onder staan.
Dek schaal af met aluminiumfolie en zet 5 10 minuten in een op 180C voorverwarmde oven of tot de tongfilets net gaar zijn.
Schep de visfilets voorzichtig met een schuimspaan uit de ovenschaal en hou ze warm onder aluminiumfolie op voorverwarmde borden.
Schenk het pocheervocht door een fijne zeef in een pannetje en laat het tot de helft inkoken.
Doe er de room bij en laat verder inkoken tot gewenste dikte.
Werk de saus van het vuur af op met een paar klontjes koude boter.
Breng de saus verder op smaak met citroensap, peper en zout.
Voeg de mosselen en de garnalen toe en laat het geheel even doorwarmen (niet meer laten koken).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zeetong (stoven op omas manier) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven