Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zeeuwse mosselen recept
Zeeuwse mosselen recept

Zeeuwse mosselen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de mosselen in flink wat water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die open staan. Schud het water eraf en doe ze in een grote pan (de pan mag tot de helft gevuld zijn, niet meer) Neem als u veel mosselen heeft 2 pannen. Bestrooi royaal met zout en peper. Soepgroenten en in ringen gesneden ui erdoor en 150 gram roomboter. Schud alles lekker door elkaar. Zet de mosselen op hoog vuur met het deksel op de pan. Als het water wat vrijkomt uit de mosselen gaat koken, de pan goed opschudden. Je zie dat de mosselen al opengaan. Dit 3 x herhalen (dus minimaal 3 x op laten komen). Na de 3de keer schudden een flesje bier over de pan gieten en nog 1 x goed laten koken. Klaar! Mosselen gelijk eten met eventueel een sausje (beetje zure saus geniet de voorkeur). Het vocht en de groenten zijn heerlijk tussendoor! Serveer met verse frietjes of mosselbrood. Overgebleven mosselen die u niet op kunt, kunt u van de schaal ontdoen en in wat azijn met suiker leggen met eventueel een gesnipperd uitje. Lekker bij de borrel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zeeuwse mosselen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zeeuwse mosselen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Nog nooit mijn Zeeuwse mosselen z heerlijk gegeten!
    Yvonne gaf dit recept op 7 oktober 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven