Albondigas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met het , , en in een kom en kneed alles goed door elkaar.
    Neem een diep bord en doe daar een laagje in.
    Draai 20 à 25 balletjes van het gehakt en rol ze door de .
    Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
    Verwarm de olie in een koekenpan.
    Bak de balletjes in porties in ca. 5 minuten rondom bruin.
    Neem ze uit de pan en houd ze apart.
    Fruit in de overgebleven olie de ui ca. 4 min.
    Voeg de toe en fruit het nog een paar minuten mee.
    Voeg de knoflook toe.
    Bak het nog een paar minuten op laag vuur tot alles zacht is.
    Roer de , , bouillon en het erdoor.
    Laat alles op middelhoog vuur ca. 5 minuten pruttelen.
    Verwijder het en pureer de saus.
    Schep de balletjes in de saus en dek het af met een deksel.
    Laat het nog een half uur op laag vuur pruttelen.
    Bestrooi het vlak voor het serveren met de gehakte peterselie.
25
25
25

Variaties op Albondigas

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Albondigas
VariatieAantalGang
Albondigas1Tapas
Spaanse gehaktballetjes (Albóndigas al Jerez)1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • wijn en vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in broodkruim en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en vleesbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • vleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
75 kcal
3%300 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Albondigas