Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Antwerpse hutspot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de staart, de oren, de poten in regelmatige stukken en bak ze aan in boter. Doe hetzelfde met de boerenworsten en de spieringkoteletten. Snijd de wortelen, rapen, knolselderij in blokjes van 1,5 cm bij 6 cm en de rest van de groenten in lange repen van maximaal 6 cm. Neem een hoge kookpot of een diepe braadslee. Leg daarin het vlees met de versneden groenten erbovenop. Voeg de bouillon en het kruidentuiltje eraan toe. Breng aan de kook. Kruid ondertussen met peper en zout. Snijd het borstspek in blokjes en doe ze samen met de versneden bloemkool in een kookpot. Zet het deksel op de pot en laat gedurende 2 uren gaar stoven. Voeg op ongeveer 20 minuten van het einde van het stoofproces de in kwartjes gesneden aardappelen toe. Stoof verder gaar, controleer de smaak en kruid eventueel bij. Bestrooi tenslotte met gehakte peterselie. Serveer de mosterd apart.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit antwerpse hutspot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven