Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi ketjap van Kees recept
Babi ketjap van Kees recept

Babi ketjap van Kees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een papje van 2 eetlepels olie, 1 flinke eetlepel sambal badjak, 1 theelepel ketjap manis en de kruiden.
Kwast hiermee de hamlappen flink in en laat dit een uur marineren.
Verhit de wok op een hoog vuur en bak de beide hamlappen daarin om en om bruin. (geen olie in de pan, de marinade is voldoende).
Snijd de ui in ringen en de paprika in stukken. Neem de hamlappen uit de pan en doe er een scheutje olie in. Bak eerst de ui en voeg iets later de paprika toe.
Snijd ondertussen de hamlap in repen van ca. 1 x 1 cm. Als de ui begint te kleuren, voeg dan de repen hamlap toe. Bak even lekker door en voeg dan zoveel ketjap toe dat de massa net onder de ketjap staat. Laat vervolgens ongeveer 10 minuten sudderen op een middelmatig tot laag vuur. Neem de pan van het vuur en voeg maizenapoeder toe onder voortdurend omroeren. De saus moet licht gebonden zijn, niet teveel.

Serveersuggesties

Lekker bij witte rijst en atjar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi ketjap van kees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Babi ketjap van Kees heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies

  • Het was heerlijk! Ik heb nog een eetlepel citroenazijn toegevoegd. Het vlees was supermals. Dit maken we vaker! Bedankt!
    Bezoeker gaf dit recept op 22 september 2015 4 uit 5 sterren
  • Misschien is het verstandig om de hoeveelheden precies te vermelden. Denk aan je de meng verhouding. Hiermee maak je het makkelijker voor de minder ervaren koks onder ons.
    Jaccor gaf dit recept op 26 mei 2013 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven