Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi rica rica recept
Babi rica rica recept

Babi rica rica


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de speklappen of de hamlappen in reepjes. Verhit de olie en fruit sjalotjes lichtbruin en voeg de gember, sambal en sereh duan jeruk toe. Laat het vlees hierin garen en breng op smaak met de citroen en peper en zout. Af en toe een klein beetje water toevoegen. Als het gerecht bijna klaar is, dan nog eventjes de blokje/schijfjes tomaat mee laten pruttelen.

Serveersuggesties

Dit is een heerlijk varkensvleesgerecht. Doorregen speklappen zijn het lekkerst voor de bereiding van babi rica rica en in IndonesiŽ wordt dit gerecht nog altijd met dit vette varkensvlees gemaakt. Omdat we tegenwoordig op de calorieŽn letten, kunnen de speklappen worden vervangen door bijvoorbeeld hamlappen. Magerder soorten varkensvlees doet eigenlijk wel een afbreuk aan de originele smaak van dit super lekker gerecht. Het heeft een heel eigen en frisse smaak. Geen eigen gerecht maar toch super lekker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi rica rica recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven