Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Bakar Iga Kambing (matig gekruid lamsvlees met papaya) recept
Bakar Iga Kambing (matig gekruid lamsvlees met papaya) recept

Bakar Iga Kambing (matig gekruid lamsvlees met papaya)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de papaya in dunne reepjes.
Verwijder het zaad uit de pepers en snijd deze in dunne ringetjes.
Meng ketoembar, fijngehakte djeroek poeroet blaadjes, nootmuskaat en lamsbouillon tot een marinade.
Wrijf het vlees hiermee in en laat gedurende 3 uur trekken in koeling.
Was het vlees onder water af en droog het met keukenpapier.
Bestrooi het vlees met zout.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de filets aan beide kanten in ca. 4 minuten mooi goudbruin en houd warm.
Bak vervolgens in 2 eetlepels olie de reepjes papaya en rode pepers gedurende 2 minuten en bestrooi met zout.
Kook de retourneerde aardappels in water met wat zout en 1 eetlepel koenjit beetgaar.
Uitserveren: Bedek spiegel van voorverwarmd bord met de warme saus.
Schep in het midden een portie gebakken papaya en schik de in plakjes gesneden lamsfilet hieromheen.
Garneer met 3 retourneerde aardappeltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bakar iga kambing (matig gekruid lamsvlees met papaya) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven