Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bakwan Surabaya (rundvleesballetjes met mie) recept
Bakwan Surabaya (rundvleesballetjes met mie) recept

Bakwan Surabaya (rundvleesballetjes met mie)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Maak de selderie schoon en hak deze zeer fijn.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Hak het vlees fijn samen met de ingredienten voor de boemboe.
Voeg peper en zout toe en meng het geheel goed.
Neem een pangsitvel, doe er een halve eetlepel vulsel op en vouw het zo samen dat de kanten boven bij elkaar komen.
Ga door tot alle pangsitvellen en vulsel verbruikt zijn.
Bak de bakwan in ruim olie tot ze gaar en bruin zijn.
Laat ze uitlekken.
Kook de gehaktballetjes samen met de kippenbouillon. Kruid met zout en peper.
Doe er even later de gekookte mie en de reeds gebakken pangsit bij.
Dien warm op met gesneden bosui en selderie en bestrooi met gebakken ui.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bakwan surabaya (rundvleesballetjes met mie) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven