Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bamya stoofschotel  met okra recept
Bamya stoofschotel  met okra recept

Bamya stoofschotel met okra


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pan met water opzetten, zout erbij, kardemomzaden erbij, laurierblad en de ui erbij. (hele ui). Als het water kookt, vlees erbij, weer aan de kook brengen en afschuimen. Dan bouillonblokje erbij en wat komijn en peper. Een lekkere bouillon van laten trekken. Onderwijl in een andere pan de fijngesneden ui en knoflook fruiten in olijfolie. Blikje tomatenpuree erbij en dan bouillon van de soep toevoegen zodat je een lekkere saus krijgt. Naar smaak zout, komijn en nog wat peper toevoegen. De okra even wassen en bij de saus toevoegen. Alles lekker gaar laten worden.

Serveersuggesties

Ik heb het op verschillende manieren gegeten. Het vlees kan je bij de saus toevoegen. Maar ook in wat boter bruin bakken en apart serveren. Bamya eet je met rijst met vermicelli maar ook met brood erbij. En om de rijst te maken gebruik ik de bouillon ipv van water. Andere variaties bijv ipv bamya courgette, of met sperziebonen of met bloemkool. Zelfde bereidingswijze alleen dan met andere groente.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bamya stoofschotel met okra recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven