Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Biefstuk met gemengde bessensaus recept
Biefstuk met gemengde bessensaus recept

Biefstuk met gemengde bessensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de bessen schoon en laat ze uitlekken. Ris met een vork de bessen van de steeltjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in partjes. Was de rozemarijn, schud hem droog en snijd hem in stukjes.
Bak de biefstuk aan elke zijde 1 minuut in de hete olie en daarna op middelhoog vuur ca. 3 minuten. Fruit de sjalotjes en de rozemarijn mee. Breng op smaak met zout en peper, haal uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
Blus het braadvocht af met de rode wijn en breng aan de kook. Voeg 150 milliliter water, het bouillonblokje, de jam en de helft van de bessen toe. Breng opnieuw aan de kook en laat het 6 minuten inkoken. Roer de maizena glad met 2 eetlepels water, bind de saus ermee en kook nog ca. 1 minuut verder. Voeg de rest van de bessen en het vleessap uit de aluminiumfolie toe. Breng de saus op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Serveer het vlees met de saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit biefstuk met gemengde bessensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven