Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boeuf bourguignon recept
Boeuf bourguignon recept

Boeuf bourguignon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Spek in dunne plakjes snijden. Wortelen schoonmaken en fijn snijden. Uien schoonmaken en fijn hakken. Champignons schoonboenen en in plakjes snijden (door de eiersnijder). Vlees in stukken snijden. Bereiding: Leg de helft van de spekplakken in de pan. Verdeel de helft van de wortel en uien erover. Leg hier de helft van het vlees op. Strooi er peper en zout over en pers 1 teen knoflook erover. Doe de rest van wortel en ui erbij. Leg de rest van het vlees erop, nogmaals peper en zout erop. 2e teen knoflook uitpersen. Bedek alles met de champignons. Leg er de rest van de spekplakken bovenop. Schenk er de cognac en de rode wijn over. Sluit de pan goed af en laat deze aan de kook komen (niet doorkoken) Op een zeer laag vuur in 5.5 uur gaar stoven. Serveer het gerecht in de pan en haal de deksel er pas aan tafel af. Schenk hier de wijn bij die je gebruikt hebt voor het gerecht.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit boeuf bourguignon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven