Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Casselerrib met ananas en lente-uitjes recept
Casselerrib met ananas en lente-uitjes recept

Casselerrib met ananas en lente-uitjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden. Was voor het kruidenmengsel de limoen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af.
Schil de gember en snijd hem fijn. Snijd de pepers in de lengte in, verwijder de zaadlijsten, was de pepers en snijd ze fijn.
Roer de limoen, de gember, de peper, de rum en de suiker door elkaar.
Dep het vlees droog en leg het in een braadslede. Bestrijk het vlees met het kruidenmengsel. Bak circa 1 uur en 30 minuten in de oven, schenk er eventueel een beetje water bij.
Was de aardappels en kook ze in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar.
Maak de ananas schoon, schil hem, snijd hem in de lengte in vieren en verwijder de stronk. Snijd de ananas in stukjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze grof.
Giet de aardappels af, spoel ze met koud stromend water en pel ze.
Verdeel de ananas en de lente-ui na circa 40 minuten baktijd om het vlees heen.
Schenk circa 15 minuten voor het einde van de baktijd de bouillon en 250 ml water erbij.
Snijd de aardappels in dikke plakken.
Neem het vlees en de groente uit de braadslede en houd warm.
Zeef het braadvocht in een pan en breng aan de kook. Roer de ma´zena met 4 eetlepels glad. Bind de fond met het ma´zena mengsel en kook circa 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper.
Verhit de boter portiegewijs in een grote pan en bak er de aardappels in porties in circa 5 minuten goudbruin in. Breng op smaak met paprikapoeder en grof zeezout. Dien alles samen op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit casselerrib met ananas en lente-uitjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven