Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Casselerrib met bieslookroom recept
Casselerrib met bieslookroom recept

Casselerrib met bieslookroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de uien en snijd ze in vieren. Breng de uien in een grote pan met 2 liter water, 1/2 theelepel zout, de laurierblaadjes en de peperkorrels aan de kook. Voeg het vlees toe en laat ca. 1 uur zachtjes koken. Was de aardappels grondig. Was de peen en laat er een klein stukje groen aanzitten. Maak de peultjes schoon en was ze. Leg de aardappels na ca. 35 minuten gaartijd in de pan bij het vlees. Voeg de peen na ca. 45 minuten gaartijd toe en de peultjes ca. 3 minuten voor het einde van de gaartijd. Was de bieslook en dep hem droog, leg een paar stelen opzij voor de garnering en snijd de rest in fijne ringetjes. Stamp de roze peperkorrels fijn met een vijzel. Neem het vlees uit de pan en laat het gewikkeld in aluminiumfolie rusten. Breng 400 milliliter van de vleesbouillon met de slagroom aan de kook. Laat de saus op hoog vuur ca. 5 minuten inkoken. Breng op smaak met zout, peper en een klein beetje suiker. Klop de eidooiers en roer er 4 eetlepels saus door. Haal de saus van het vuur. Roer de eidooiers, de bieslooksnippers en de roze peperkorrels erdoor. Giet de groenten en aardappels af, verwijder de uien, de laurierblaadjes en de peperkorrels. dde casselerrib in dunne plakken en leg op een grote schaal. Schik de groenten rondom het vlees en giet erwat saus over. Garneer met de overige bieslook en serveer de rest van de saus er apart bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit casselerrib met bieslookroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven