Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Casselerrib met bieslooksaus recept
Casselerrib met bieslooksaus recept

Casselerrib met bieslooksaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de aardappels grondig en snijd ze eventueel doormidden. Kook ze even voor en laat afkoelen. Was de rozemarijn en hak hem grof. Schil en was de koolrabi. Leg de zachte blaadjes opzij. Snijd de koolrabi in partjes. Laat het deeg op kamertemperatuur ca. 10 minuten rusten. Kook 2 eieren hard en laat ze schrikken onder koud water. Klop de eidooier door de melk. Rol het deeg samen met het bakpapier uit. Snijd dwars een ca. 18 cm brede reep uit en leg op licht bebloemd werkvlak. Snijd de rest van het deeg wat groter dan het braadstuk (1-2 cm). Leg het deeg inclusief het bakpapier op het bakblik. Was de casselerrib, dep hem droog en leg op het deeg. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snijd het resterende vlees in repen en leg het in de vorm van een raster op het vlees. Druk de randen goed aan. Bak de casselerrib ca. 45 minuten in de oven. Bestrijk het deeg 10 minuten voor einde baktijd met eigeel. Roer de yoghurt door de mayonaise. Was en hak de kruiden fijn. Pel de eieren en hak ze klein. Spatel de eieren en de kruiden door de yoghurtsaus en breng het geheel op smaak met zout en peper. Bak de aardappels ca. 20 minuten in de oven. Bak de koolrabi in de boter en breng op smaak en voeg 1/2 kopje water toe. Laat het geheel 12.5 minuten afgedekt garen. Snijd de koolrabiblaadjes fijn en voeg toe aan de groente.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit casselerrib met bieslooksaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven