Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Casselerrib met savooiekool recept
Casselerrib met savooiekool recept

Casselerrib met savooiekool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg 1 ui apart. Pel de overige uien, halveer ze en snijd ze in schijven. Voeg 1 eetlepel olie en een beetje cayennepeper toe. Bestrooi het vlees met peper. Leg de casselerrib met de uien in een braadslede, bak het vlees 50- 60 minuten op 120 graden C. Roer af en toe de uien om. Giet na 30 minuten 500 mililiter heet water beetje bij beetje in de braadslede. Bestrijk de casselerrib met 1 eetlepel jam en roer de rest van de jam door de ui. Bak het vlees tot het einde van de braadtijd. Maak ondertussen de kool schoon en snijd in repen. Pel en snipper en fruit de overige ui in de hete boter. Bak de kool kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Roer 100 mililiter water en een 1/2 bouillonblokje door de kool en laat hem zachtjes 17.5 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Verhit 3-4 eetlepels olie in een grote pan. Bak de röstirondjes portiegewijs goudbruin aan elke zijde. Houd de gebakken röstirondjes warm. Wikkel de casselerrib in aluminiumfolie en laat hem 5 tot 10 minuten rusten. Breng het braadvocht met de uien aan de kook. Meng het aardappelzetmeel met 1-2 eetlepels water, roer het glad en bind er het fond mee. Breng op smaak met zout en peper. Snijd het vlees in schijven. Serveer de casselerrib met de savooiekool, de röstirondjes en de uiensaus. Garneer met de peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit casselerrib met savooiekool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven