Citroenkip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van 1 citroen en pers de vrucht uit.
  2. Meng het rasp en het sap met 6 eetlepels olie.
  3. Rijs de blaadjes van 5 takjes en roer deze door de citroenolie.
  4. Voeg de plakjes van 1 teen en peper en zout naar smaak toe.
  5. Wrijf de kip in met de helft van de citroenolie en laat afgedekt 1 uur marineren.
  6. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Snijd de tweede citroen in zo dun mogelijke plakken en bedek hier de bakplaat mee.
  9. Besprenkel met 2 eetlepels olie.
  10. Snijd de 3de citroen in parten.
  11. Vul de holte tussen de poten met de citroenparten en de rest van de en de .
  12. Bind de poten samen met keukentouw.
  13. Leg de kip met de borst op de met citroen belegde bakplaat.
  14. Schenk de helft van de citroenolie die je over hebt over de kip.
  15. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de kip in ca 1,2 uur goudbruin.
  16. Keer halverwege en bedruip met de rest van de citroenolie.
  17. Snijd de kip in stukken en verdeel op 4 borden.
  18. Serveer met een plakje citroen van de bakplaat.
25
25
25

Variaties op Citroenkip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Citroenkip
VariatieAantalGang
Citroenkip uit de oven2Gevogelte
Citroenkip uit römertopf1Gevogelte
Citroenkip met runderrookvlees en knoflook1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
19 kcal
0%76 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroenkip