Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroenkip recept
Citroenkip recept

Citroenkip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rasp de schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en het sap met 6 eetlepels olie. Rijs de blaadjes van 5 takjes tijm en roer deze door de citroenolie. Voeg de plakjes van 1 teen knoflook en peper en zout naar smaak toe. Wrijf de kip in met de helft van de citroenolie en laat afgedekt 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tweede citroen in zo dun mogelijke plakken en bedek hier de bakplaat mee. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Snijd de 3de citroen in parten. Vul de holte tussen de poten met de citroenparten en de rest van de tijm en de knoflook. Bind de poten samen met keukentouw. Leg de kip met de borst op de met citroen belegde bakplaat. Schenk de helft van de citroenolie die je over hebt over de kip. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de kip in ca 1,2 uur goudbruin. Keer halverwege en bedruip met de rest van de citroenolie. Snijd de kip in stukken en verdeel op 4 borden. Serveer met een plakje citroen van de bakplaat.

Serveersuggesties

Lekker met gebakken aardappelen en een groene salade.

Allergenen Informatie

Voor dit citroenkip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven