Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Couscous met kruidig rundvlees recept
Couscous met kruidig rundvlees recept

Couscous met kruidig rundvlees


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en snijd ze in stukken. Pel en snipper de knoflook. Verhit 30 gram margarine in het onderste deel van de stoompan. Bak de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak in ca. 5 minuten bruin. Voeg de tomaten, bouillontablet, kaneelstokje, cardemom en 1 deciliter water toe. Stoof het vlees op laag vuur ca. 2 uur. Doe de couscous en 1 liter water in een kom. Week ca. 5 minuten. Giet de inhoud van de kom in het bovenste deel van de stoompan. Snijd de paprika in repen. Giet de kikkererwten af. Schep ze met de paprika door het vlees. Hang de couscous boven het vlees. Leg het deksel op de pan. Stoom het in ca. 20 minuten gaar. Schep de couscous met een vork los. Roer 20 gram margarine en de koriander door de warme couscous. Breng op smaak met zout. Schep het op een schaal. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Schep het op de couscous.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit couscous met kruidig rundvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven