Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dendeng blado, knapperig stukjes
Dendeng blado, knapperig stukjes

Dendeng blado, knapperig stukjes "pedis" vlees, met limoen en tomaat


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in dunne plakjes van ca. 5 cm. Doe ze in een pan met ruim water met 5 blaadjes daun salam en breng het aan de kook. Laat het vlees in 1,5 uur op laag vuur gaar worden. Schep het vlees uit de pan en laat het uitlekken. Eventueel nog dunner maken met een vleeshamer. Het vlees goed afdrogen. Verhit olie en bak de plakjes knapperig bruin. Maak de lomboks schoon en snijd ze in ringetjes. Pel de sjalotten en knoflook en snijd fijn. Schil de laos en snijd ze fijn. Snijd de tomaat in partjes. Maak de rawits schoon en wrijf fijn in de vijzel (tjobek). Fruit de knoflook, lomboks, sjalot en rawits in 4 eetlepels olie. Voeg de laos, resterende daun salam, suiker en zout naar smaak toe. Meng dan het vlees met de tomaat en limoensap erdoorheen. Maak het leuk op in een kommetje, met schijfjes limoen en tomatenpartjes.

Serveersuggesties

Lekker met rijst en kroepoek.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit dendeng blado, knapperig stukjes "pedis" vlees, met limoen en tomaat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Dendeng blado, knapperig stukjes "pedis" vlees, met limoen en tomaat heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Hmmm lekker hoor. Dendeng is toch van hert? waarom neemt u sukadelappen ;-) Als u nou een stuk hert koopt smaakt het nog veel beter :-D
    Ricky Zimmermann gaf dit recept op 15 april 2013 5 uit 5 sterren
  • Erg goed gelukt, prima recept ook voor beginners.
    Pieter Thomas gaf dit recept op 15 juni 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven